De nieuwe financiële revolutie

15 maart 2021     door Mark Scholliers

Snel oplopende inkomensongelijkheid. Massale schuldfinanciering. Negatieve rentevoeten. Helikoptergeld. Een wereld waarin cash letterlijk en figuurlijk ‘vies’ is… Zijn dit afzonderlijke ontwikkelingen, of is er meer aan de hand?

‘De nieuwe financiële revolutie’ geeft het antwoord. Econoom Mark Scholliers legt uit hoe centrale banken, zoals de Europese Centrale Bank, sinds enkele decennia zijn uitgegroeid tot machtige instituten die zonder democratische sturing onze samenleving ingrijpend veranderen. Hij staat stil bij de echte waarde van geld, verdedigt het invoeren van een hoge, positieve rente voor iedereen die spaart, en legt haarfijn uit welke oplossingen er voorhanden zijn om de grote financieringsnoden van de overheid op een slimme manier aan te pakken. De nieuwe financiële revolutie doet je nadenken over de toekomst van ons geld. Het boek richt zich tot een geïnteresseerd publiek zonder grondige economische en monetaire voorkennis.

Over de auteur

Mark Scholliers is macro-econoom en auteur van boeken over de pensioenproblematiek (samen met prof. em. Jef Vuchelen) en over beleggen. Hij schrijft onbevangen over wat er in de financiële wereld gebeurt en de impact hiervan op ons allen.

 

Bestellen

Bestellen kan via deze link:  https://www.skribis.be/nl/de-nieuwe-financiele-revolutie.html.
Gebruik de code 'NFR2000' en betaal € 20 ipv € 25.